Welkom

Overlijden van een dierbare13-18 jaarWelkom

Heeft u een leerling die zijn of haar vader, moeder, broertje of zusje of een andere dierbare gaat verliezen of heeft verloren? Dan is deze site voor u bedoeld. U vindt hier informatie in woord en beeld over hoe jongeren rouwen, wat u kunt doen en wat u beter niet kunt doen.

U bent belangrijk voor Jonge Helden
Alle jongeren die te maken krijgen met het overlijden van een gezinslid, rouwen. Per moment en per kind kan de manier van rouwen verschillen. Jongeren moeten zich ontwikkelen en tegelijkertijd rouwen. Dit is een zware en verwarrende opgave, waardoor de ontwikkeling of het rouwen in de knel kan komen.

Problematiek voorkomen
Veel jongeren die een gezinslid verliezen door de dood, ontwikkelen op enig moment (ernstige) problemen, zo blijkt uit onderzoek. Uit onderzoek blijkt echter óók dat begrip en ondersteuning van mensen uit de directe omgeving van jongeren die een ingrijpend verlies meemaken, kunnen helpen om deze problematiek te voorkomen of te verminderen. Ouders hebben vaak hun eigen verdriet en niet alle ruimte om hun kind(eren) te steunen. Daarom zijn mensen zoals u zo belangrijk voor Jonge Helden!

Advies op maat
Heeft u een vraag die op deze website niet wordt beantwoord? Klik hier
om online advies te vragen aan een rouw- en verliesdeskundige.

Zorgen?
Als u de indruk heeft dat het niet goed gaat met een kind en denkt dat begeleiding van een professional bij het verwerkingsproces zinvol kan zijn, aarzel dan niet om uw zorg met ouders te delen. Ouders zien vaak niet hoe hun kind zich buitenshuis gedraagt en zijn blij met uw informatie - zolang deze zonder oordeel is. Als ouders uw zorg delen en begeleiding willen zoeken, kunt u hen wijzen op deze praktijkenzoeker.
Praktijken voor Jonge Helden


Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vind ons leuk op Facebook!
13_18_1.jpg

Ouders hebben vaak hun eigen verdriet en niet alle ruimte om hun kind(eren) te steunen. Daarom zijn mensen zoals u zo belangrijk voor Jonge Helden!