Links

Scheiding13 -18 jaarLinks

www.leraar24.nl
Online platform voor en door leraren. Met praktische informatie en met beeldmateriaal over jongeren en scheiding.

http://www.sep.nl/
Over de gevolgen en gevoelens van echtscheiding bij onder andere ouders en kinderen. Met handige checklists, een scheidingsprotocol voor scholen en nog veel meer praktische informatie.

www.voorelkementor.nl
Hoe kunnen we op school omgaan met problemen bij kinderen van gescheiden ouders? Meer informatie op deze website.

www.kiesinfo.com
Samenwerkingsverband Klassenwerk ontwikkelde het preventieve hulpprogramma KIES: Kinderen in Echtscheiding Situatie. Zij biedt trainingen voor aspirant-KIES-coaches aan. Daarnaast leidt Klassenwerk zogenoemde KIES-omgangbegeleiders op.

www.kennislink.nl
Populair-wetenschappelijke website met diverse publicaties over echtscheiding. Handig voor ouders, leerkrachten en personen in de omgeving van gescheiden ouders.

www.internethulpverlening.nl
Website voor jongeren. Met artikel over de gevolgen van echtscheiding. Ook kunnen jongeren vragen stellen aan hulpverleners.

www.kennisnet.nl
Website met informatie specifiek voor het onderwijs. Met diverse artikelen voor leerkrachten over echtscheiding.

www.ggdgooi.nl
Website met artikelen voor ouders en leerkrachten. Wat te doen als kinderen en jongeren betrokken zijn geweest bij schokkende gebeurtenissen? Ook met te downloaden brochure.

www.bureaujeugdzorg.info
Soms heeft een kind/ jongere hulp nodig, soms het hele gezin. Website voor kinderen, jongeren, ouders en andere personen in de omgeving. Met adressen en telefoonnummers van alle bureaus in Nederland.

www.stichtingechelon.nl
Een uitgebreid protocol voor leerkrachten. Met de gevolgen van scheiding voor kinderen. Ook praktische tips hoe hier mee om te gaan.

www.ouders.net
Website met informatie om een goede samenwerking tussen school en thuis te stimuleren. Handig te downloaden scheidingsprotocol hoe gescheiden ouders te informeren.

www.uu.nl
Website van de Universiteit van Utrecht. Met aantal artikelen over de gevolgen bij kinderen van echtscheiding en hoe hiermee om te gaan.

www.voorjongehelden.nl
Voor Jonge Helden: kinderen en jongeren die een dierbare verloren door de dood of met scheiding te maken hebben. Met de mogelijkheid om online op maat advies te vragen.

www.villapinedo.nl
Online platform voor jongeren met gescheiden ouders. Hier vind je info over scheiden: verhalen van anderen, blogs, filmpjes, vlogs, foto’s en nog veel meer.

www.oudersvanjongehelden.nl
Voor ouders van kinderen die te maken krijgen met de dood of scheiding. Met de mogelijkheid om online op maat advies te vragen.

www.jongeheldenopdebso.nl
Voor medewerkers van de kinderopvang en buitenschoolse opvang informatie en praktische tips. Met de mogelijkheid om online op maat advies te vragen.

www.jongeheldeninjeomgeving.nl
Voor opa’s, oma’s, ooms en tantes en andere volwassenen die in hun naaste omgeving te maken hebben met kinderen en jongeren met rouw of scheiding. Met de mogelijkheid om online op maat advies te vragen.

www.nji.nl
Naar schatting 15 procent van de kinderen in Nederland maakt een scheiding mee. Wat voor gevolgen heeft dit voor de kinderen? En wat betekent dit voor de ouders, de opvoeding en het contact tussen ouders en kinderen?
Praktijken voor Jonge Helden


Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vind ons leuk op Facebook!
13_18_1.jpg

Kent u nog een link die naar uw idee op deze pagina thuishoort?
Wij horen het graag via info@stichtingjongehelden.nl